De Kunstenaars

Taliet: Schilderend verwoorden wat me beweegt. Met acrylverf, pastelkrijt, soms met inkt, textiel, papier, in een lijnenspel, en in kleuren, licht en ruimte vangen. Verwondering over wat er ontstaat, vaak een beginnend landschap, ik noem het ook wel eens de landschappen van mijn ziel. Mijn inspiratie is de natuur,  maar ook oude overgeleverde teksten of gedichten of verhalen inspireren me.

JalF: ‘Het volgen van de Vogel’ Ik werk in een herkenbare stijl die het beste met symbolisme kan worden omschreven. Vogels spelen daar vaak een rol in. Van oudsher worden ze als de verbinders tussen hemel en aarde en goden en mensen gezien. De oude Grieken en later ook de daar voor speciaal opgeleide  Romeinse priesters, de Auguren  bestudeerden de vlucht van vogels en de geluiden die ze daarbij maakten en trokken daar conclusies uit. Dat thema heeft me altijd bijzonder aangesproken, vaak kijk ik op een tweesprong uit naar een ‘teken van boven’ en  dat heeft me een boeiend bestaan opgeleverd.

Marion: Ik schilder realistisch en ook kleurrijk, het gebruik van felle heldere kleuren geef je een blij gevoel. Een simpel onderwerp uit het dagelijks leven, kan al boeiend zijn om te schilderen.

Ton (Tonnes): Ik werk op meerdere terreinen, landschappen, portretten, intimiteitsafbeeldingen zowel realistisch als ook in abstractie. De werken hebben vaak een maatschappelijke kritische benadering op het terrein van milieu, geloof en psychologie. De meeste werken zijn in olieverf, zeefdruk of aquarel.

Fennigje: Een “eye-catcher” voor uw tuin of interieur? Om een goede keuze te maken bent u van harte welkom in de beeldentuin bij mij thuis.

Ria: Schilderde ik eerst voornamelijk figuratief, nu ben ik overgestapt naar het abstracte werk, waarbij ik kleuren kies op basis van mijn gevoel van het moment. In het verloop van mijn 35 jaar als schilderes, heb ik een geheel eigen stijl kunnen ontwikkelen. Abstractie zal me nooit vervelen: het boeit me bovenmatig en daagt me uit nieuwe vormen en technieken uit te proberen. Als ultieme uitdaging vind ik het uiteindelijk belangrijk dat de kijkende-liefhebber zélf invulling en betekenis kan geven aan mijn schilderijen.

 

Rudolf-Jan: Naast het schilderen van portretten in opdracht, maak ik vrij werk waaronder landschappen. Hiervoor vind ik mijn inspiratie vooral in de Achterhoek. In de meeste werken is het combineren van abstractie en figuratie, die samen de confrontatie met elkaar aangaan en zo mijn handschrift vormen. Acryl op linnen in een bond kleurgebruik.

 

Lisanne: Mijn passie is al jarenlang fotografie en één van mijn thema’s in het vrije werk is bloemen. Ik vind het altijd boeiend om de juiste sfeer te treffen, composities te maken en een creatief beeld neer te zetten. Met ruim 10 jaar ervaring als docent bij de volksuniversiteit geef ik nu ook particulier les in kleine groepjes.

 

Albert: Vaardigheid. Passie. Herkenbaarheid. Sleutelwoorden voor het werk van Albert Pol. Mijn schilderijen dragen duidelijk een stempel. Een ‘Pol’ is steeds herkenbaar als een echte ‘Pol’. Een eigen handschrift, kleurgamma en het ‘doorwerkte’ van mijn schilderijen illustreren het enthousiasme waarmee ik schilder. Steeds iets nieuws uitproberend, steeds kritisch. Schilderen met lef en toewijding in een eigen stijl. Fijn en boeiend om naar te kijken.

 

Emeke: Mijn weg is de route die mijn intuïtie me ingeeft. Dat is de goede weg, daar vertrouw ik op.
Het werk heeft een unieke, kleurrijke stijl. De diepere boodschap die hierin schuilt, biedt inspiratie voor de kijker die de verschillende lagen in de kunst al kijkend ontdekt.

Ali: Mijn schilderstijl omschrijft  ik als ‘lyrisch abstract materie schilderkunst’. Het schilderproces is voor mij werken met  materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. Het beeld ontstaat tijdens het schilderen. In mijn schilderijen worden diverse materialen en lagen acryl verwerkt waardoor er veel textuur en diepte in het werk ontstaat. De kleuren in de kosmos en de kleuren en texturen die ontstaan tijdens de processen van erosie, corrosie en oxidatie zijn mijn grootste inspiratiebronnen.